aristotele_day.jpg

 Ιωάννης Βλάχος, Υποψήφιος Διδάκτορας - Δικηγόρος

 

Ο Ιωάννης Αθ. Βλάχος γεννήθηκε το 1979 στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Α.Π.Θ. και κάτοχος Bachelor of Arts in Business Studies (Finance & Accounting) του University of Sheffield. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών από το Τμήμα  Νομικής της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Α.Π.Θ. και είναι υποψήφιος διδάκτορας Ποινικού Δικαίου στο ίδιο Τμήμα (αντικείμενο διατριβής: «Απάτη κατά των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων»).

Υπήρξε επί τριετία ειδικός μεταπτυχιακός υπότροφος του Τομέα Ποινικών & Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Α.Π.Θ. (2008-2010), με αντικείμενο την υποστήριξη διδασκαλίας Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας σε ημεδαπούς φοιτητές και Ποινικού Δικαίου σε φοιτητές του προγράμματος Erasmus (διδασκαλία στην Αγγλική γλώσσα).

Δίδαξε από το 2002 μέχρι το 2011 σε ιδιωτικά και δημόσια Ι.Ε.Κ. μαθήματα των κλάδων του Ποινικού, Αστικού, Εργατικού κι Εμπορικού Δικαίου. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 εργάστηκε στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (Π.Δ. 407) με αντικείμενο διδασκαλίας το Ιατρικό Δίκαιο.

Εργάζεται ως δικηγόρος από το 2004, αναλαμβάνοντας κυρίως υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος. Είναι μέλος της ομάδας νομικής υποστήριξης του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

Μιλά Αγγλικά (άριστα), Ιταλικά (πολύ καλά) και Γαλλικά (ικανοποιητικά).

 

     

                  Όροι χρήσης
Joomla template by ByJoomla.com