aristotele_night.jpg

Χρήστος Λαμπάκης, Υποψήφιος Διδάκτορας - Δικηγόρος

 

Ο Χρήστος Λαμπάκης είναι Δικηγόρος παρ’ εφέτες στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και υποψήφιος διδάκτωρ ποινικού δικαίου ΑΠΘ. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Από το 2011 είναι αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), μέλος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλος του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ).

Από το 2012 είναι υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα όπως το Ερευνητικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ με τη συνεργασία του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του ΔΠΘ  σχετικά με την εξάρτηση και τα ναρκωτικά και το Διακρατικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα AGIS (PROJECT JLS/2005/AGIS/123) “Demand of stolen lives. Researching the demand side of Trafficing”, το οποίο υλοποίησε το Δ.Π.Θ μέσω του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών. Έχει συμμετάσχει επίσης ως εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες γύρω από τη θεματική του ποινικού δικαίου, όπως το Συνέδριο Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών Δ.Π.Θ. 21-22 Οκτωβρίου 2009 με θέμα  «ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – Παράγοντες και επιπτώσεις».

Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ποινικός Κώδικας – ερμηνεία κατ’ άρθρο (άρθρα 207- 473), τ. ΙΙ, 2011» και συγκεκριμένα συγγράφοντας την ανάλυση των άρθρων 360, 370, 370 Α, 370Β και 370 Γ ΠΚ αλλά και στα Συλλογικά έργα «Τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών –Εγχειρίδιο εκπαιδευόμενου» και «Τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών –Εγχειρίδιο εκπαιδευτή», που εκδόθηκαν υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Έχει δημοσιεύσει ακόμη :

   - Παρατηρήσεις στο ΣυμβΠλημΘεσ 13/2008, ΠοινΔικ 2009, σελ. 698 - με θέμα   «Προϋποθέσεις χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών»

   -Παρατηρήσεις στο ΣυμβΠλημΣερ 4/2010, ΠοινΔικ 2010, σελ. 689 - με θέμα την προσωρινή κράτηση και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ν. 3811/2009

   -Άρθρο στο Περιοδικό του ΔΣΘ «ΕΝΩΠΙΟΝ» με τίτλο «Ιδιαίτερη μεταχείριση των ανηλίκων κρατουμένων. Μύθος ή πραγματικότητα;», Τεύχος 55, Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2010, σελ. 53.

     

                  Όροι χρήσης
Joomla template by ByJoomla.com