aristotele_night.jpg

 

Δάφνη Λίμα, Mεταπυχιακή φοιτήτρια

 

Η Δάφνη Λίμα είναι δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ. (τρίτη κατά σειρά αποφοιτήσασα). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με άριστα στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος  Νομικής του Α.Π.Θ., για το οποίο εκπόνησε διπλωματική εργασία πάνω στα εγκλήματα μίσους. Παρακολούθησε επίσης θερινά μαθήματα πάνω στη συγκριτική προσέγγιση Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών στο Freie Universität του Βερολίνου. Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge.

 

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό διεθνούς δικαίου Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition και στον παγκόσμιο διαγωνισμό διεθνούς ποινικού δικαίου ICLN International Criminal Court Trial Competition, συμμετέχοντας σε ομάδες που και στις δύο περιπτώσεις προκρίθηκαν μέχρι τον ημιτελικό στους διεθνείς γύρους. Έχει συμμετάσχει ως δικηγόρος σε πολυάριθμα προγράμματα pro bono, όπως για παράδειγμα ως μέλος του CUSAI Reprieve Research Panel σε υποθέσεις ποινικού δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει δουλέψει επίσης ως επιστημονική συνεργάτης με την οργάνωση Open Society Justice Initiative σε θέματα δικαίου προσφύγων και μεταναστών, ποινικού και διοικητικού δικαίου. Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του Εντύπου «Δικαιόπολις» του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Α.Π.Θ. και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του Cambridge Journal of International and Comparative Law. Έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις και υποτροφίες, μεταξύ άλλων με ανταποδοτική υποτροφία από το Α.Π.Θ. ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια και με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Ίδρυμα Ωνάση για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά (Άριστα), καθώς και Κινέζικα και Ισπανικά (Ικανοποιητικά).

 

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Ποινικό Δίκαιο, Φιλοσοφία του Ποινικού Δικαίου, Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο, Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διεθνές Δίκαιο, Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δίκαιο Μεταναστών, Προσφύγων και Αλλοδαπών, Φιλοσοφία του Δικαίου και Πολιτική Θεωρία.

Έχει ενταχθεί στο ερευνητικό πρόγραμμα «Ένα Συνεκτικό Μοντέλο για την Αντιμετώπιση του Οικονομικού Εγκλήματος και της Διαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα στην Ελλάδα ως Κράτος-Μέλος της ΕΕ» ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια - ερευνήτρια.

 

 

     

                  Όροι χρήσης
Joomla template by ByJoomla.com