aristotele_night.jpg

Sara Sun Beale, Kαθηγήτρια Νομικής της έδρας Charles L.B. Lowndes

 

Η Sara Sun Beale είναι καθηγήτρια Νομικής της έδρας Charles L.B. Lowndes στη Νομική Σχολή του Duke (2001 μέχρι σήμερα). τα βασικά της ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον ρόλο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο σύστημα δικαιοσύνης, και ποικίλα ζητήματα ποινικής δικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγγελικής ευχέρειας. Ενδιαφέρεται επίσης για τη μελέτη των παραγόντων που διαμορφώνουν την στάση του κοινού σχετικά με τις διαδικασίες.

ΚΥΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Federal Criminal Law and Its Enforcement, με τους Norman Abrams & Susan Klein (5th ed. 2010) και το συνοδευτικό Διδακτικό Εγχειρίδιο (2010), Συμπλήρωμα 2010; Federal Criminal Law And Related Civil Actions: Forfeitures, the False Claim Act, and RICO, με την Pamela Bucy και την Sarah Welling (1998), & Συμπληρώματα 1999 & 2000; Grand Jury Law and Practice, με τον William C. Bryson και άλλους (2η εκδ. 1997) & Συμπληρώματα (1998-2010). Η καθ. Beale έχει επίσης δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε περιοδικά και έχει γράψει κεφάλαια σε συλλογικές εκδόσεις, και σε πολλές περιπτώσεις το Ανώτατο Δικαστήριο και κατώτερα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν παραπέμψει στο έργο της.

Η καθ. Beale έχει υπάρξει ενεργή σε προσπάθειες νομοθετικής αλλαγής σχετικά με τον ρόλο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ζητήματα ποινικής δικαιοσύνης. Από τον διορισμό της από τον Ανώτατο Δικαστή Rehnquist το 2004, έχει υπηρετήσει ως Ανταποκρίτρια της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τους Ποινικούς Κανόνες. Προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως επίκουρος ανταποκρίτρια για την Υποεπιτροπή Εργασίας της Επιτροπής Μελέτης των Ομοσπονδιακών Δικαστηρίων και ως ανταποκρίτρια για μια ομοσπονδιακού κράτους ομάδα εργασίας τριών βραχιόνων που μελέτησε τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν την ομοσπονδιοποίηση του ποινικού δικαίου. Η Beale υπηρέτησε επίσης ως μέλος της ομάδας (task force) της Αμερικάνικης Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων που μελέτησε την ομοσπονδιοποίηση του ποινικού δικαίου. Έχει αγορεύσει ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε έξι περιπτώσεις, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ και ως διορισμένη συνήγορος για ένα άπορο κατηγορούμενο.

Μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης για την Μεταρρύθμιση του Ποινικού Δικαίου, η Beale έχει δώσει διαλέξεις και έχει διδάξει στην Αυστραλία, το Βέλγιο, τον Καναδά, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες, την Σκωτία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Έχει υπηρετήσει ως Ανώτερη Επίκουρη Κοσμήτορας για Ακαδημαϊκά Ζητήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Duke (1997-1998), Επισκέπτρια Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Michigan (1992), Βοηθός στο Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ  (1977-1979) και ως Νομικός Σύμβουλος του Γραφείου Συνηγόρου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ  (1976-1977).

 

     

                  Όροι χρήσης
Joomla template by ByJoomla.com