aristotele_day.jpg

Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, Λέκτορας

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13.03.1974. Από το 1985 έως το 1991 φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης (Γυμνάσιο – Λύκειο). Την  άνοιξη του 1991 συμμετείχε με επιτυχία στις εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου πρόσβασης σε γερμανικό Πανεπιστήμιο (“Abitur”). Αποφοίτησε από την Γ΄ Λυκείου τον Ιούνιο του 1991 με βαθμό «Άριστα» – 19 και 6/10. Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εγγράφηκε κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έλαβε το πτυχίο της Νομικής του Α.Π.Θ. το Νοέμβριο του 1995 με βαθμό «άριστα» (8,63).

Το Νοέμβριο του 1995 εγγράφηκε ως υποψήφιος διδάκτορας στη Νο­μική Σχολή του Πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φραγκφούρ­της/Μ με επιβλέποντα τον καθηγητή Δρα Ulfrid Neumann και συνεπιβλέποντα  τον καθηγητή Δρα Klaus Günther.

Το Σεπτέμβριο του 1996 έλαβε τριετή υποτροφία της Γερμανικής Υπη­ρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) για την εκπόνηση της διδακτορι­κής μου διατριβής.

Στις 22.05.2000 υποστήριξε προφορικά τη διδακτορική του διατριβή κατά τον Κανονισμό Διατριβών του Πανεπιστημίου Φραγκφούρτης ενώπιον τριμελούς εξεταστικής επιτροπής. Αναγορεύτηκε ομόφωνα διδάκτωρ της Νο­μικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης με τη διάκριση “magna cum laude”.

Η διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Die Disponibilität des Rechts­gutes Leben in ihrer Bedeutung für die Probleme von Suizid und Euthanasie” (Η δυνατότητα διάθεσης του εννόμου αγαθού της ζωής, όσον αφορά ειδικό­τερα τα ζητήματα της αυτοκτονίας και της ευθανασίας) δημοσιεύθηκε το 2001 με οικονομική ενίσχυση της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλα­γών (DAAD) στον εκδοτικό οίκο “PETER LANG” και στην επιστημονική σειρά δημοσιευμάτων “Frankfurter kriminalwissenschaftliche Studien”, η οποία διευθύνεται από καθηγητές του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης.

Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου των ακαδημαϊκών ετών 2005-06, 2006-07, 2007-08, και των ακαδημαϊκών ετών 2008-09 και 2009-2010 εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στον Τομέα των Ποινικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής της Σχολής ΝΟΠΕ του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη διδασκαλία των μαθημάτων, «Γενικό Ποινικό Δίκαιο», «Ειδικό Ποινικό Δίκαιο», «Εμβάθυνση στο ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο» «Ειδικά Θέματα Ποινικού Δικαίου», «Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι» και «Εισαγωγή στο Ελληνικό Ποινικό Δίκαιο» για γερμανόφωνους φοιτητές Erasmus. Επιπλέον συμμετείχε στην οργάνωση φοιτητικών σεμιναρίων με αντικείμενο το ηλεκτρονικό έγκλημα, τα ναρκωτικά, την ευθανασία, τη νομοθεσία των μεταμοσχεύσεων, τις προσβολές της τιμής και την ελευθερία του λόγου κ.ά.

Τον Απρίλιο του 2011 εκλέχτηκε λέκτορας του ουσιαστικού ποινικού δικαίου στον Τομέα των Ποινικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής της Σχολής ΝΟΠΕ του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης.

Από τις 25.09.2000 έως τις 25.08.2002 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υπο­χρεώσεις ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός.

Είναι δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης από το 1998 και ερ­γάζεται ως δικηγόρος.

Γνωρίζει άριστα τη γερμανική (γερμανικό απολυτήριο – Abitur / διδακτορική δια­τριβή), την αγγλική (Cambridge First Certificate in English/Certificate of Pro­ficiency in English) και τη γαλλική γλώσσα (Certificat de Langue Fran­caise/Certificat Pratique de Langue Francaise -1er DEGRE).

     

                  Όροι χρήσης
Joomla template by ByJoomla.com